Registreren Login Contact Help English

Aansluitstappen

Laatst gewijzigd op: 13-06-2022 18:12

Aansluitstappen

Welke stappen moet ik zetten om aan te sluiten op Digipoort?

Om succesvol een bericht te verzenden aan Digipoort zijn verschillende aspecten van belang: de aansluiting op de Digipoort, het specifieke gebruik van een koppelvlak voor een overheidsprogramma en de opbouw van het bericht. Het uitwisselen van een bericht kan ook getest worden.  

Hieronder worden de facetten kort toegelicht, gebruik het menu aan de linkerkant om meer informatie te bekijken.

STAP 1 - Voorbereiding

  • Verzamel de benodigde informatie en expertise voor de aansluiting op Digipoort. Digipoort is een onderdeel van de digitale infrastructuur van de e-overheid en maakt digitale informatie-uitwisseling tussen overheid en bedrijven mogelijk. Digipoort bestaat uit een aantal verschillende omgevingen en faciliteiten. Klik hier om meer te lezen over de voorbereiding.

STAP 2 - Aansluiting

  • De verbinding met Digipoort wordt gemaakt conform de koppelvlakspecificaties: de envelop die u instuurt moet door de brievenbus passen en u moet de juiste services implementeren en inrichten. Netwerkconnectiviteit is een voorwaarde om berichten te kunnen verzenden. De koppelvlakspecificaties schrijven voor welke elementen u kunt gebruiken in het bericht dat u verstuurt. Digipoort geeft nadat u een bericht heeft verstuurd een antwoord met het resultaat van verwerking. Dit wordt de Digipoort dialoog genoemd. Klik hier om meer te lezen over de aansluiting op Digipoort.

STAP 3 - Testen